2009. augusztus 30., vasárnap

Érdekességek


A világ legkisebb kutyája!
 
 

Alig nagyobb egy kólásdoboznál, és nagyjából egy kilót nyom a világ legkisebb kutyája. A négyéves Brandy 15 centiméteresre nőtt, és már remény sincs, hogy nagyobb legyen. A kismacskányi állat elképesztő méreteivel nemrég be is került a Guinness Rekordok könyvébe. Gazdájának, Paulette Kellernek az etetésével nincs sok gondja, viszont napjai rettegésben telnek, nehogy baj érje értékes kedvencét.
- Brandy szinte semmire sem képes, mivel túl kicsi a tüdeje, még ugatni sem tud ? mondta aggodalmas hangon a floridai Sun Herald újságírójának a gazdi.
-Mivel nem tud ugatni, bármikor baj érheti, még segíteni sem tudok rajta, ha nem látom. Az utcán sokszor megmosolyognak vele, hiszen mivel a lábai túl gyengék, nem tud felugrani semmire, viszont a járdaszigetről is úgy kell leemelni, nehogy baleset érje.


Találkozott a világ legkisebb és legnagyobb kutyája

Találkozott a világ hivatalosanbejegyzett legnagyobb és legkisebb kutyája. Gibsont, a 108 cm magas dán dogot 2004-ben választották a világ legmagasabb kutyájának, hozzá csatlakozott 2007-ben Boo Boo, a csivava, a maga 10.16 centiméterével a világ legkisebb kutyájaként.

 


Elpusztult a világ legnagyobb kutyája

 

Gibson, a dán dog 108-as marmagassággal rendelkezett és két lábra állva elérte a több mint 2 métert is. 

Gibson súlyos betegségben szenvedett, az egyik lábát csontrák támadta meg amit amputálni kellett, hogy a rák ne terjedhessen tovább a kutya többi testrészére. Azonban a kezelések ellenére sem javult az állapota, a rák megtámadta a kutyus tüdejét is, ezért a gazdik úgy döntöttek, hogy elaltatják.

Gibson fiatalon, 7 évesen pusztult el. 







A boldog kutya jobbra csóvál!


A kutyák, ha ki akarják fejezni a boldogságukat, általában jobbra csóválják a farkukat - állapították meg olasz kutatók, akik azt vizsgálták, miképpen reagálnak az állatok különböző ingerekre.



A kutyák is álmodnak!

Csakúgy, mint az embernél, az álom fontos szerepet játszik a     kutyáknál is a napi élmények, emlékek feldolgozásában. Mivel a kutyák is gondolkodnak, és bizonyítottan emlékeznek is, azaz van memóriájuk, nekik is szükségük van olyan időszakra, amely során újrarendezik élményeiket.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése